W dniu 21 listopada 2017 r. w Szkole Podstawowej nr 14 przy Pl. Staszica we Włocławku odbyła się Konferencja „Znaczenie mleka i produktów mlecznych w diecie dzieci i młodzieży”. Konferencję prowadziła Pani prof. Zofia Grzebisz-Nowicka – Przewodnicząca Krajowego Stowarzyszenia Pomocy Szkole.
Wykład i prezentację multimedialną na w/w temat zaprezentowała Pani mgr Aleksandra Cichocka – pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie. Zespół Szkół Chemicznych pomagał w zorganizowaniu poczęstunku dla osób uczestniczących w konferencji.
Naszą szkołę reprezentowali uczniowie z klasy 3 w zawodzie kelner : Monika Barke, Sylwia Brzeczkowska i Błażej Kapeliński oraz kierownik szkolenia praktycznego Pani Urszula Mętlewicz. Konferencję zakończyła degustacja wyrobów mlecznych BAKOMA.
[Best_Wordpress_Gallery id=”40″ gal_title=”Konferencja o zdrowej żywności”]