19 drużyn z 12 szkół z Włocławka i Powiatu Włocławskiego wzięło udział w wielkanocnym konkursie kulinarnym, którego organizatorem był Zespół Szkół Chemicznych we Włocławku.
Poziom konkursu w tym roku był wyjątkowo wysoki, a uczestnicy wykazali się ogromnym zaangażowaniem i pomysłowością w wykonaniu pięknych i smakowitych wyrobów konkursowych. Warto podkreślić, że prace wykonywane były pod czujnym okiem profesjonalistów z ZSCH oraz uczniów szkoły. Decydujący głos mieli jednak członkowie jury w składzie: Natalia Pietrzak – kierownik Piekarni „Południe”, Małgorzata Rybacka – cukiernik, zwyciężczyni I edycji programu Bake Off- Ale Ciacho, Marta Iwińska – manager restauracji „Dziedziniec” i absolwentka ZSCH oraz Mariusz Kieszkowski – naczelnik Wydziału Rolnictwa i Ochrony środowiska w Starostwie powiatowym we Włocławku – również absolwent włocławskiego „Chemika”.
- I miejsce – Amanda Lewandowska – SP nr 20 Włocławek (Babka)
- II miejsce – Izabela Kakaryga i Katarzyna Rybowska – SP Boniewo (Mazurek)
- III miejsce – Kinga Cymerman i Julia Olak – SP Grabowo (Mazurek)
Warto podkreślić, że konkurs odbył się pod honorowym patronatem Marszałka Województwa Kujawsko-Pomorskiego.
Uczestnicy konkursu otrzymali atrakcyjne nagrody za sprawą sponsorów. Dlatego też w imieniu organizatorów – Zespołu Szkół Chemicznych we Włocławku chcielibyśmy przekazać szczególne podziękowania dla sponsorów i darczyńców.
Wśród nich znaleźli się:
- Urząd Marszałkowski Województwa Kujawsko-Pomorskiego
- Piekarnia „Południe” z Włocławka
- Restauracja „Dziedziniec” z Włocławka
- Pan Mariusz Kieszkowski absolwent ZSCH – naczelnik wydziału Rolnictwa i Ochrony środowiska w Starostwie Powiatowym we Włocławku.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom za zaangażowanie i wykonanie tak pięknych i smakowitych wyrobów konkursowych. Poniżej publikujemy relację wideo oraz zdjęcia z wydarzenia.